Mile Budak konačno zauvijek nestaje iz Zagreba

Autor: 7/9/2010 13:59

Od utorka mjesni odbor u Folnegovićevom naselju više neće nositi ime Mile Budaka. Naime, na sjednici Gradske skupštine podržat će se prijedlog da se vrati staro ime Oton Župančić.

Zavrzlama oko imena ovog mjesnog odbora počela je prošle godine, kada su nakon lokalnih izbora formirani mjesni odbori, o čemu je već pisao portal Zagrebancija. Tada je aktualiziran problem imena mjesnog odbora u Folnegovićevom naselju.

Vijećnici u mjesnom odboru u listopadu prošle godine krenuli su u proces imena, tada su u Vijeću gradske četvrti podnijeli zahtjev da se ime promjeni.

Velik broj građana predložio ime 99. brigade Hrvatske vojske

Ove godine provedena je anketa među građanima koji žive u Folnegovićevom naselju te se tražilo da odaberu ime svog mjesnog odbora. Na kućne adrese poslano je 680 listića, a u ured mjesne samouprave vraćeno je 371 glasački listić. Na listićima su bila dva prijedloga: MO Oton Župančić i MO Folnegovićevo naselje sjever, a postojao je i prazna prostor u koji se mogao napisati vlastiti prijedlog.

Najviše glasova, točnije 147 dobio je prijedlog imena MO Oton Župančić, ime Folnegovićevo naselje sjever podržalo je 37 stanovnika. Zanimljivo je veliki broj građana imao svoj prijedlog kako bi se ovaj mjesni odbor trebao zvati. Čak 109 građana u prazni prostor upisao: 99. brigade Hrvatske vojske.

Upravo zbog činjenice da je veliki broj građana u prazni prostor upisao isto ime, 99. brigade HV, dio zastupnika je zatražio da se ponovi anketa u kojoj će kao jedna od prijedloga biti uvršten i ovaj naziv.