Vrtići u Dubravi dobili nove sprave i ograde

Milan Bandić i Mirko Varat

Autor:: Tanja Molvarec 9/13/2010 15:43

Dječji vrtić Kolibri u Oporovcu dobio je novu ogradu od 300 metara oko vrtića. Ograda je finacirana iz Plana malih komunalnih akcija Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava iz 2009. godine. Vrtić je tom prigodom posjetio i gradonačelnik Milan Bandić koji se i malo odmorio na jednoj od klupica.

Nakon toga je Bandić posjetio i Područni objekt Dječjeg vrtića Sunce u Dubcu u Prominskoj bb gdje je postavljena također nova ograda i dječje sprave.

-.-Tanja Molvarec/ Zagrebancija-.-Na šest tisuća metara kvadratnih vanjskog prostora i uređenim spravama, mališani će sada imati prave uvjete za igru. Oduševljena je i zahvalna bila ravnateljica Biserka Žerjavić.

– Zahvalni smo gradskoj četvrti koja je obnovila ogradu, dječje sprave postavila i pofarbala fasadu. Upisano je 268 djece i vjerujem da će uživati u novom prostoru – istaknula je Biserka Žerjavić.

U najstarijoj skupini u ovom vrtiću je 25 djece što ravnateljica smatra u redu. U Područnom objektu u Poljanicama ih je pak 30 u grupi.

– To jest malo na knap ali je u skladu s normativima i u dogovoru s roditeljima koji su zadovoljni. Također, u Poljanicama smo osigurali i kabinetsku nastavu za učenje engleskog jezika. Oslobodili smo i sobu za jaslice – kazala je Žerjavić.

Mirko Varat, predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava dodao je i da je uređeno školsko igralište Osnovne škole Antuna Mihanovića.

– Asfaltirali smo školsko igralište i ogradili ga novom ogradom. Hvala i bivšem sazivu Vijeća četvrti što je pokrenuo taj projekt – bio je kratak Varat.

Vijeće četvrti je za uređenje vrtića Pčelica u Klaki, vrtića Kolibri u Oporovcu, vrtića Sunce u Dubcu i škole Antun Mihanović izdvojilo 4 milijuna kuna.