U promet puštena Jablanska ulica

Rano jutros, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u promet je pustio rekonstruiranu Jablansku ulicu. Odmah nakon toga, gradonačelnik je obišao Ulicu Oranice u kojoj započinju radovi na uređenju kolnika u dužini od 970 metara

Foto: PrtScr Jabuka TV

U svega tjedan dana, obnovljena je Jablanska ulica.

– U samoj Jablanskoj radili smo sve one radove koji se odnose na klasičnu sanaciju kolnika, a to su frezanje, podizanje instalacija, obnova površinske odvodnje, asfaltiranje u dva sloja, sanacija rubnjaka i ivičnjaka i izvedba horizontalne i vertikalne signalizacije. Radovi su vrijedni milijun i 600 tisuća kuna. U nastavku smo radili izmjene ulaza u školu, aktiviranje postojećeg ulaza kako bi se osigurala pješačka zona i sanaciju asfaltnih površina dvorišta Osnovne škole Rudeš u vrijednosti oko 400 tisuća kuna – objasnio je direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić.

Radovi u Jablanskoj povećali su i sigurnost djece koja pohađaju Osnovnu školu Rudeš.

– Ovdje ispred naše škole su se okretali auti, dolazilo je do velike opasnosti za djecu. Upravo je to bio razlog zbog kojega smo htjeli urediti predvorje i prilaz školI. Ovo je jedna pozitivna priča, zahvaljujem gradonačelniku Bandiću, kao i Vijeću mjesnog odbora i Vijeću gradske četvrti – rekla je ravnateljica Osnovne škole Rudeš Anđelka Jalušić.

– Omogućili smo i roditeljima koji dovode svoju djecu da se mogu parkirati sigurno u dvorište Osnovne škole Rudeš. Hvala svima koji su ovo omogućili, kao i radnicima Zagrebačkih cesta koji su marljivo radili – istaknuo je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Rudeš Igor Dunđer.

Odmah nakon otvorenja Jablanske, gradonačelnik je obišao i Ulicu Oranice u kojoj započinju radovi na uređenju kolnika u dužini od 970 metara.