Sindikalisti ZET-a traže ukidanje odluke o prometovanju linija 5 i 7 do Dupca

ZET-ovci tvrde kako se povećanjem broja linija u Dupcu stvaraju velike gužve i tramvaji zbog malog kapaciteta okretišta stoje na Aveniji Dubrava po deset i više minuta

Foto: Sarah Srdar Žiljak

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a zatražio je od zagrebačkog gradonačelnika vraćanje tramvajske linije 5 do Maksimira, a linije 7 do Dubrave.

Naime, 3. travnja ove godine, Milan Bandić je donio odluku kojom je ove linije produžio do Dupca jer je želja biti poboljšati kvalitetu usluge javnog gradskog prijevoza.

Međutim, ZET-ovci tvrde kako se zapravo to nije dogodilo, već suprotno – povećanjem broja linija u Dupcu se stvaraju velike gužve i tramvaji zbog malog kapaciteta okretišta stoje na Aveniji Dubrava po deset i više minuta.

Istovremeno putnici vrše pritisak na vozače tražeći ih da im otvore vrata na Aveniji Dubrava kako bi na vrijeme stigli na autobus koji polazi s okretišta Dubec.

Revolt putnika izaziva i činjenica da zbog gužvi tramvaji ne kreću u upisano vrijeme, dok su po starom režimu od Dubrave do Dupca prometovale dvije linije i razmak između voznih redova nije bio veći od tri do pet minuta.