Vratio bih se, ali mislim da je to sad nemoguće

Kljić na konferenciji za novinare

Autor:: Sanjin Španović 2/3/2011 12:39

Nenad Kljaic u ovom trenutku drži konferenciju za medije o svojem viđenju smjene.

Pred mnogobrojnim novinarima Kljaic je rekao kako nije istina da mu je privremena licenca istekla jer ju je on tvrdi dobio u trećem mjesecu prošle godine, a ona traje godinu dana.

O LICENCI:

Razlog moje smjene je to što mi je odbijena licenca. Danas sam išao u rukometni savez i rekli su mi da moram ispuniti neke dokumente. Privremena licenca se izdaje na godinu dana i ja bih još trebao imati licencu. S obzirom da sam na Kineziološkom fakultetu koji ću do ljeta završiti mogao sam platiti naknadu i dopustili bi mi licencu. Licencu mi nisu produžili bez nekog opravdanog razloga.

O GOLUŽI

Rekao sam da peto mjesto nije niti uspjeh niti neuspjeh. Ostvarili smo osnovni cilj, a to je odlazak u kvalifikacije za Olimpijske igre, ali smatram da smo trebali igrati polufinale.

O Goluži kao igraču mogu reći da je bio dobar igrač, nikad nositelj, ali uvijek dobar. Pamtim njegovu sjajnu utakmicu protiv Španjolske u polufinalu SP u Portugalu. Pitao bih Golužu, koliko je jedinica imao u školi? Imao ih je 13. Istina je da smo se mi ponekad šamarali u toj generaciji, ali bili smo takvi, fakini.

Nisam nikad pljuvao po igračima, samo sam stao na stranu Ivana Balića i samo sam rekao da je najveći, ne i jedini krivac za neuspjeh u Švedskoj, Slavko Goluža. Smatram da nisam ništa loše rekao, samo sam kritizirao igru reprezentacije.

Smatram ga dobrim igračem, to je neosporno, ali kao trener nije najbolji.

O GOPCU

Imao sam dobar odnos sa svima u klubu, s nekima sam bio bolji, s nekima lošiji, kao i svi u životu. Po meni, imao sam rezultat tako da rezultat nije razlog moje smjene. Oni su meni dali novca koliko mi je propisano ugovorom.

Treba biti objektivan i reći da je Zoran Gobac doveo klub u prvu ligu i na tome mu čestitam. Imao sam problema s njim od igračkih dana kad sam rekao da plaće kasne i bio sam suspendiran na tri mjeseca.

Kad sam zatražio da moja cura i ja organiziramo PR po uzoru na Medveščak to nam nije dozvoljeno. Ne znam zašto, a samo sam želio da u Areni ne bude praznih mjesta.

Pero Metličić nije u reprezentaciji jer jerekao nešto krivo, a i Davor Dominiković mu se zamjerio.

Na sličan sam način smijenje i prvi put.

O POVRATKU

Vidio sam da su igrači tužni što sam otišao, a Gyula Gal mi je rekao da je od mene naučio jako puno.

Vratio bih se u Zagreb da me ponovno pozovu, ali bih doveo svoj stručni stožer i imao čvršći ugovor, ali mislim da je to sad nemoguće.