Vožnjom bicikla po Zagrebu uz glazbu i veselje potiče se i druge na bicikliranje

Vožnja završava u Art Parku u parku Ribnjak, gdje ih čekaju DJ Zak i DJ Kuna

Bicikl
Bicikl

Zagrebačkim ulicama u vrućim ljetnim danima vidjeti bicikliste u prometu nije rijetka pojava, a svi oni koji su odabrali upravo bicikl kao svoje prijevozno sredstvo pozvani su pridružiti se vožnji gradskim ulicama uz glazbu i veselje pod naslovom “SADA je naše vrijeme”.

– U povodu 10 godina rada organiziramo biciklističku vožnju koja nije natjecateljskog niti rekreativnog tipa, nego želi ukazati na to da nas je puno u Zagrebu koji odabiremo bicikl kao prijevozno sredstvo i da je vrijeme da se naprave konačno neke promjene u biciklističkoj i prometnoj infrastrukturi. Vrijeme je i da se napravi jedan zaokret te da pratimo trendove koji se već događaju u Europi i svijetu – poručuje Tena Šarić Rukavina iz udruge Sindikat biciklista.

Vožnja nije natjecateljskog tipa, nego se vozi polako uz glazbu i veselje, a pridružiti im se možete i vi biciklom, romobilom, na skejtu ili na rolama, 4. srpnja 2021., u 17 sati ispred Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1.

Ruta kojom će se voziti, uz privremeno zaustavljanje prometa, je: Trg Stjepana Radića 1 – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Most slobode – Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Savska cesta – Jurja Žerjavića – Ulica Pavla Hatza – Draškovićeva – Ulica Ignjata Đorđića – Smičiklasova – Iblerov trg – Vlaška ulica – Langov trg – Ribnjak ulica (park Ribnjak).