Vozili ga i tukli od Botinca do Sigeta zbog 600 kn

Policija privodi Stjepana Roškera pred istražnog suca u Koprivnici

Autor: Boris Cvetković 1/22/2010 13:38

Pixsell-.--.-Zbog duga od 600 kuna koje je posudio je od Marina B. (19), mladić (17) se uz prijetnje i šamaranje vozio u Fiat Unu od Botinca do Sigeta, u utorak iza 19 sati po Novom Zagrebu. Nasilni Marin B., koji je policiji već otprije poznat zbog zlouporabe droge, naime 17-godišnjaku naglasio da 600 kuna mora vratiti u roku od sedam dana.

Međutim, dužnik je u utorak nazvao Marina B. i rekao mu kako mu ne može vratiti novac. Nasilni mu je 19-godišnjak zaprijetio, pa su se oko 19 sati našli na autobusnoj stanici u Botincu. Marin B. je kao pojačanje pozvao svoje prijatelje Sinišu N. (19) i Stjepana M. (19) te su nakon kraće svađe sva trojica i fizički napali 17-godišnjaka.

Marin B. ga je nekoliko puta ošamario, a nakon pokušaja bijega dužnika su na silu ugurali u Fiat Uno Stjepana M. te se odvezli u smjeru Brezovice. 

Zaustavili su se na makadamskom putu te su trojica mladih utjerivača dodatno zaprijetili otetome, a zatim se odvezli u Siget gdje su pustili mladića.

Oteti je 17-godišnjak otišao direktno na policiju, koja je uhitila svu trojicu otmičara. Nakon dovršene su krim obrade uz kaznenu prijavu prevezeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Osim Marina B. i Siniša M. je već otprije poznat u službenim spisima zbog nasilja i nanošenja teške tjelesne ozljede.