Vodosprema Cerje od danas u funkciji

Autori: Leonarda Lujić, FOTO: Jabuka TV 2/1/2016 14:49

Vodosprema Cerje, investicija vrijedna 94 milijuna kuna puštena je u funkciju. Objekt sagrađen prije više od godinu dana, s cjevovodom od gotovo 13km i upravljačkim sustavom na Čulinečkoj odsada će opskrbljivati pitkom vodom Istočni dio Zagreba.

– Mi smo prije godinu dana sagradili ovaj objekt i dobili uporabnu dozvolu, a sada zajedno s pripadajućim cjevovodom od skoro 13km i upravljačkim sustavom na Čulinečkoj, možemo to pustiti u punu funkciju – izjavila je direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic.

Dosada su se stanovnici istočnog Zagreba opskrbljivali vodom iz drugih crpilišta.

– Za  istočni dio Zagreba, ovo područje gdje imamo 10 000 kubika vode u dvije komore, opskrbljuje Sesvete, Istočni dio grada Zagreba i Zagrebačku županiju. To je sigurnija i kvalitetnija opskrba vodom – dodala je Mihalic.

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, ponosan je na ovu, kako kaže, najveću investiciju u posljednjih pet godina, pa ga zato smeta pažnja koju izazivaju fontane.

Iako je Zagrepčanima voda dostupna već 135 godina, puštanjem ove vodospreme u pogon dodatno će se stabilizirati opskrba svih stanovnika pitkom vodom.