Veliko predstavljanje Varaždinske županije u Zagrebu

U Zagrebu će se predstaviti i Husarska garda, Jelačić placom šetat će dame u krinolinama, a sve to uz zvukove prvaka Glazbene škole u Varaždinu

Ilustracija

Ove godine građanima Grada Zagreba, u petak 19. listopada, predstaviti će se nove atrakcija Varaždinske županije, balon na vrući zrak. Naime, prije mjesec dana, u okviru proslave Dana Varaždinske županije, prvi puta je poletjeo balon na vrući zrak registarske oznake 9A-ORA, a ono što ga čini iznimnim, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelome svijetu, jest što je kupola balona ujedno i reprodukcija jednog on najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike „Svečanost cvijeća“ slikara Ivana Rabuzina, jednog od najvećih svjetskih umjetnika naive,koji je rodom iz Novog Marofa. Podizanje baloni biti će upriličeno kod fontana, Sveučilišna livada, od strane Slavonske avenije u 19:00 sati. Podizanju balona nazočiti će i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, kao i predstavnici Grada Zagreba.

Varaždinska županija će se također ove subote, 20. listopada, prvi put predstaviti u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića. Na manifestaciji „Garantirano z Varaždinske županije“ sudjelovat će čak 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije. Bit će to jedno od najvećih predstavljanja u srcu Zagreba. Posebnost će biti prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja Varaždinskog zelja te heljde, a predstavljeno će biti i izvorno Varaždinsko bučino ulje i proizvodi od buče.

Zagrepčani i njihovi gosti će u subotu cijeloga dana, od 9 do 13 sati, moći kušati i kupiti najbolje iz Varaždinske županije, pa tako i najbolju sarmu spravljenu od izvornog Varaždinskog zelja.

Uz sve to, priređen je bogat zabavni i kulturni program, koji će također biti drugačiji od dosad viđenih na sličnim predstavljanjima.

Varaždinske dizajnerice predstavit će svoje najnovije kolekcije, a Zagrepčane će varaždinski notar podsjetiti na neka prošla vremena. U Zagrebu će se predstaviti i Husarska garda, Jelačić placom šetat će dame u krinolinama, a sve to uz zvukove prvaka Glazbene škole u Varaždinu.

Program će početi u 9 sati i potrajati sve do 13 sati. U 9 sati program otvara KUD Jalžabet, poznat po izvornom folkloru i nošnji staroj 170 godina. U 10:00 sati je službeno otvorenje, obratiti će se župan Varaždinske županije Radimir Čačić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić a potom će poznate arije iz opereta i mjuzikala izvoditi Blanka Tkalčić i Irma Dragičević. Nastupit će i duo Rock on baroque, a sve će zaključiti Neven Stipčić promenadnim koncertom od Sinatre do popularne glazbe iz 70-tih i 80-tih godina 20. Stoljeća.

GARANTIRANO Z VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Subota, 20. listopada

9:00 – 19:00 h

Trg bana Jelačića, Zagreb

ZABAVNI I KULTURNI PROGRAM, 9 do 13:20 sati

9:00 – 10:00 h

Nastup KUD-a Jalžabet (izvorni folklor, njihova posebnost je karakteristična nošnja stara 170 godina

10:00 – 10:15 h

Otvorenje: župan Varaždinske županije Radimir Čačić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

10:15 – 10:40 h

Nastup Blanke Tkalčić (klavirska pratnja Danijel Oto)

10:45 – 11:10 h

Nastup Irme Dragičević (klavirska pratnja Danijel Oto)

11:15 – 12:15 h

Nastup duo „Rock on baroque“ (red baroka, red rocka)

12:20 – 13:20 h

Nastup Nevena Stipčića (promenadni koncert od Sinatre do popularne glazbe iz 70-tih i 80-tih godina 20. stoljeća)

 

Press materijal