Veliki uspjeh Dječjeg kazališta Dubrava

11/24/2009 9:18

-.-Dječije kazalište Dubrava-.-Organizator i koordinator Noći kazališta bilo je Dječje kazalište Dubrava koje je prošle godine u svom kazalištu prvi puta organiziralo Noć kazališta kao pilot projekt, a priključilo im se i Šibensko kazalište. Ove godine pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture napravilo je veliki uspjeh uključivši 43 kazališta u samu Noć kazališta.  

21. studenog 2009. u 21 gradu diljem Hrvatske održana je Noć kazališta. Kazališta su u punom sjaju, na isti dan punim srcem u 36 kazališnih prostora zaigrala osamdesetak predstava. Kroz kazališta u Bjelovaru, Dubrovniku, Grubišnom Polju, Jastrebarskom, Koprivnici, Križevcima, Kutini, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Virovitici, Zadru i Zagrebu prošlo je oko 27 000 posjetitelja. 

Osim stalnog kazališnog repertoara posjetitelji su u Noći kazališta mogli zaviriti iza scene, posjetiti izložbu ili koncert, popričati sa glumcima, upoznati likove iz bajki, počastiti se kuhanim vinom, čajem, palačinkama, sami izraditi lutke, okušati se u glumi. 

U Noći kazališta uživali su djeca i odrasli bilo je za svakog ponešto, vidimo se 20. studenog 2010. godine ponovno na Noći kazališta, a do tada nemojte zaboraviti na kazalište.