Veliki propust u Potjeri, kasnije se ispričavali i natjecatelju i gledateljima

Nesvakidašnja scena u Potjeri

Foto: Screenshot/HRT
Foto: Screenshot/HRT

U večerašnjoj emisiji kviza Potjera desila se nesvakidašnja situacija. Naime, lovac Krešo proglašen je pobjednikom, da bi na kraju emisije voditelj Lokas obavijestio gledatelje da je ipak pobijedio natjecatelj Ivan, koji je ostao sam u završnoj potjeri.

U lovčevoj završnoj potjeri postavljeno je pitanje o geometrijskom tijelu u središtu naslovnice albuma „The Dark Side of the Moon“ Pink Floyda. Predviđeni točan odgovor bio je „prizma“, a natjecatelj je nakon lovčeva netočnog odgovora ponudio odgovor „piramida“. Natjecateljev odgovor isprva nije bio priznat i lovac nije bio vraćen korak unatrag.

 

S HRT-a se ispričavaju natjecatelju, ali i gledateljima:

– Naknadnom provjerom odlučeno je ipak da se prizna natjecateljev odgovor pa bi lovcu, uz preostale dvije sekunde, do pobjede nedostajao još jedan korak i samim time premalo vremena za čitanje pitanja i odgovor pa je u večerašnjoj emisiji pobjednikom proglašen natjecatelj. Bit će mu isplaćeno 17 500 kn, odnosno iznos za koji je igrao u završnoj potjeri. Uz isprike natjecatelju, ispričavamo se i gledateljima koje pozivamo da i dalje uživaju u premijernim emisijama Potjere – poruka je HRT-a.