Deset godina Veliki potok na Črnomercu čeka sanaciju, a sada se otvaraju i moguća nova klizišta

Grad je do danas u sanaciju uložio 120 milijuna kuna. No, za taj novac uređeno je svega 1,2 kilometara potoka od ukupno 2,7, te dio kanalizacije

Darko klasić, gradski zastupmik (HSLS), Foto: Jabuka TV

Nakon što je 2008. na Črnomercu aktivirano klizište kod Velikog potoka uslijed čega su i popucale okolne kuće, Grad je do danas u sanaciju uložio 120 milijuna kuna. No, za taj novac uređeno je svega 1,2 kilometara potoka od ukupno 2,7, te dio kanalizacije.

– Uređenje Velikog potoka predstavljeno je kao jedan od prioriteta Gradske uprave koji će do 2017. godine biti riješen. Osim sanacije, obećana je i šetnica, no deset godina kasnije otvorena su moguća nova klizišta, dolazi do urušavanja novouređene infrastrukture i stambenih objekata građana – upozorio je zastupnik Darko Kalsić (HSLS) zagrebačkog gradonačelnika.

– Nemojte preuveličavati, nije uloženo 120 milijuna kuna, dobit ćete točnu informaciju o tome koliko je – odgovorio je Milan Bandić zastupniku Darku Klasiću i poslao Pavla Kalinića (op.a. pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama) u obilazak lokacije već sutra.