Velikani indie rocka nakon šest godina u Zagrebu

Tindersticks britanski su velikani soulom obojenog indie rocka

Autor:: M.G. / Kultura promjene SC-a 5/6/2010 14:02

Samo tjedan dana po završetku jedanaestog izdanja festivala Žedno uho, u subotu 8. svibnja, Zagrepčane očekuje novi veliki glazbeni događaj za koji su zaduženi britanski velikani soulom obojenog indie rocka, grupa Tindersticks.

Šest godina nakon rasprodanog koncerta u Močvari jedan od najznačajnijih britanskih bendova devedesetih predstavit će nam svoj izvrstan novi album ‘Falling Down a Mountain’ i to u Kinu SC, istoj onoj dvorani u kojoj su prije 6 godina nezaboravan koncert odsvirali glazbeni im srodnici Lambchop.

-.-Kultura promjene SC-a-.-Tindersticks će predstavit  svoj novi album 'Falling Down a Mountain' Izuzetno visoke standarde koje su postavili prethodnim izdanjima nije lako zadržati svakim novim albumom, ali Stuartu Staplesu i društvu to s lakoćom uspjeva.

Presjek kroz 18 godina briljantnih pjesama i albuma

U već prepoznatljivi obrazac mračno-ambijentalne glazbe, s nerijetko izrazito filmičnom atmosferom, Tindersticks su ovoga puta efektno uklopili jazz, ali i morriconeovom spaghetti western glazbom inspirirane instrumentale koje su tako uspješno u proteklih petnaestak godina aktualizirali Calexico.

Tako nam izuzetan novi materijal, te briljantna kolekcija albuma i pjesama koju su u proteklih 18 godina nanizali Tindersticks, uz efektnu i prilično zahtjevnu tehničku produkciju garantiraju izniman koncertni događaj.

Događaj kojeg će svojim nastupom upotpuniti sjajna zagrebačka kantautorica Nina Romić čiji je nastup amenovao management samih Tindersticks.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 120kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Dancing Bearu i Rockmarku. Na ulazu je cijena 150kn. Ulaz se otvara u 19.30, a program pocinje u 20 sati.