Velika Gorica ugostila 19. Smotru mažoretkinja Zagrebačke županije

Velika Gorica ugostila je 19. Smotru mažoretkinja Zagrebačke županije, a održana je u dvorani Srednje strukovne škole Velika Gorica pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije.

Županija mažoret timove kao i kulturno-umjetnička društva prati preko Zajednice kulturno-umjetničkih društava koja je suorganizator ovog događanja. Uz to postojii niz natječaja i javnih poziva gdje se dodatno mogu javiti sa svojim programima. Sami predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije Zlatko Hereček dočekao je mažoret timove i izjavio „Ovo nam je već treća smotra od osam koje suorganiziramo kao zajednica na području Zagrebačke županije. Zagrebačka županija brine o kuluturi preko Odjela za kulturu i sport i sigurno da se ti rezultati i osjete. Danas 37 će nastupiti 37 grupa što nije malo. Vjerujem da će program biti interesantan tim više što postoji više formacija. Nema nažalost dalje takmičenja nego postoji samo županijska razina za razliku od svih ostalih kategorija koje idu na državno natjecanje.”


Županijske mažoretkinje došla je bodriti iz prvih redova i predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije​ Martina Glasnović koja je iskoristila priliku da naglasi kako je ovo događanje važno kako i za grad Veliku Goricu, tako i za cijelu ZŽ. „Održava se 19. smotra mažoret timova Zagrebačke županije. Važno događanje ne samo za Veliku Goricu već i za ZŽ. Već dovoljan podatak jest da sudjeluje 360 mažoretkinja, a tu su naravno uključene i čitave obitelji koje su okupljene u 13 timova s područja cijele ZŽ.
Nadodala je i da su naše mažoretkinje primjer discipline, ali i spoja kulture, umjetnosti i sporta.”

„Nema niti jednog događanja na području ZŽ koja imaju mažoretkinje da one nisu dio tih događanja od samih svečanih sjednica općinskih i gradskih vijeća, a isto tako i na otvaranju manifestacija. One svojom spretnošću i elegancijom tome što rade svakako su primjer discipline ljepote, naravno i spoja kulture, umjetnosti i sporta.
Županije mažoret timove prati upravo preko Zajednice kulturno-umjetničkih društava kojima su razni natječaji i javni pozivi dostupni u svakom trenutku”,  nastavila je.

Na smotri je nastupilo 13 timova iz raznih dijelova županije, uključujući Mažoret klub Unity S, Krašićke mažoretkinje, Zelinske mažoretkinje, Limenu glazbu i mažoretkinje Vrbovec.
U dvosatnom programu je, u pratnji trenera i roditelja predstavljeno 37 koreografija u tradicionalnom i modernom mažoret plesu te koreografijama s pomponima i zastavama, a publika je sve to imala prilike vidjeti potpuno besplatno.

 

 

ČLANAK PROIZVEDEN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.