Velika Gorica: Oaza udaljena 15 minuta od Zagreba

Autor: Sarah Srdar 10/10/2013 15:27

Zbog blizine metropole, Velika Gorica sigurno se nalazi na popisu gradova koji imaju veliki potencijal, kako u gospodarskom, tako i turističkom smislu. 

– Velika Gorica je destinacija namijenjena nama koji živimo ovdje, ali je spremna prihvatiti i svakog posjetitelja koji dolazi iz obližnjeg Zagreba ili koji će u tranzitu prolaziti pokraj našeg grada – rekao je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

Jedan od projekata nastalih u sklopu Turističke strategije grada Velike Gorice, a koji bi se uskoro trebao realizirati je i prihvat međunarodnih turista iz Zračne luke Zagreb koja se nalazi nedaleko od samog centra grada.

-.-Gorica.hr-.-– Računamo i na brojne turiste koji će više sati boraviti u Zračnoj luci, pa će tako imati vremena prošetati do centra Velike Gorice ili okolice. Mi možemo ponuditi i odmor u Turopolju ili u Vukomeričkim Goricama – dodao je Barišić.

Kroz deset godina još kvalitetniji život

Kako bi se turizam razvijao na dobrobit cjelokupne zajednice, potrebno je voditi računa o načelima održivog razvoja. Stoga Dražen Barišić Veliku Goricu kroz desetak godina vidi kao grad koji svojim stanovnicima pruža sve mogućnosti za kvalitetan život.

– Za desetak godina Veliku Goricu vidim u ravnoteži ekološkog i prometnog grada s modernim obilaznicama, sa zonama u kojima se može mirno živjeti i školovati od rođenja do visokog školstva; s jasno definiranim zonama gdje će biti radna mjesta i gdje će se moći stvarati kapital koji će se trošiti u samoj Gorici – zaključio je Barišić.

Svatko tko razmišlja o kratkom bijegu iz užurbanog i betoniziranog Zagreba, može razmisliti o odlasku do Velike Gorice koja se nalazi na svega 15-ak minuta vožnje automobilom. Upravo je to jedna od prednosti ovog grada jer danas se mnogima vrlo visoko na popisu prioriteta smjestila želja za pronalaskom mirne oaze u kojoj se mogu odmoriti od svakodnevice.