Velik broj požara u posljednja 24 sata, gorjelo i kod Sveučilišne bolnice

U drugom požaru zahvaćen je krov kuće na Krugama.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

U cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Zagrebu, bilježi se velik broj požara u posljednja 24 sata, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na području Grada Zagreba su zabilježene intervencije na požarima otvorenog prostora. U požaru kod Sveučilišne bolnice u Blatu izgorjele su bale sijena te 10 ha niskog raslinja. Na području Blaguše kod Sesveta u požaru je opožareno 9 ha.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

18. ožujka u 01:47 sati VOC Zagreb zaprimio je dojavu o požaru objekta na području Kruga u Zagrebu. Požarom je zahvaćeno krovište kuće površine 150 m2, a brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno je daljnje širenje požara. Na intervenciji je sudjelovao 21 vatrogasac sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb. Intervencija je završila u 05:47 sati.

“Apeliramo još jedanput na građane da biljni otpad kompostiraju, a ako se ipak odluče na spaljivanje, da o tome obavijeste nadležnu vatrogasnu postrojbu ili dobrovoljno vatrogasno društvo. Vatru ne palite za vjetrovita vremena, za vrijeme sušnih razdoblja i u blizini miniranih i minsko-sumnjivih površina. Također, biljni otpad nemojte paliti u šumama, lovištima i parkovima. Ne spaljujte istovremeno velike količine raslinja, a osobe koje su koristile ložišta na otvorenome, dužne su kontrolirati izgaranje i ne smiju napuštati mjesto dok se vatra u potpunosti ne ugasi. Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000,00 kn do 15.000,00 kn. Ako uočite požar, odmah nazovite vatrogasce na broj 193” poručuju iz Hrvatska vatrogasne zajednice.