Večer tanga uz argentinku Mayte Caparros

Mayte Caparros

Autor:: M.G. / KDZ 7/19/2010 12:08

Tradicionalni zagrebački ljetni festival, nekadašnje Večeri na Griču, u toplim srpanjskim večerima i ove godine donosi pregršt umjetničkih događaja. Treći tjedan Zagrebačkih ljetnih večeri nudi dva izvrsna koncerta, a za ljubitelje baštine i tradicijske glazbe i plesa započinje 44. međunarodna smotra folklora.

Ljubitelji tanga moći ce uživati u sjajnim izvedbama argetinske pjevačice Mayte Caparros u ponedjeljak, 19. srpnja u 21 sat na Sceni Gradec. Tuga i radost, čežnja i ushićenost, mladost i oproštaj od nje, samo su neki od osjećaja koje dočarava izvedba sjajne argentinske glazbenice Mayte Caparrós.

Dan kasnije u Atriju Galerije Klovićevi dvori slijedi koncert klasične glazbe uz odlične hrvatske glazbenice, Sidoniju Lebar, Jadranku Gasparović i Katarinu Krpan. Sve tri su dobitnice niza domaćih i inozemnih nagrada, surađuju s brojnim domaćim i inozemnim orkestrima te komornim ansamblima, umjetnicima i dirigentima. Od 2002. Sidonija Lebar koncertna je majstorica Zagrebačke filharmonije te 1. violina Gudačkog kvarteta Rucner. Jadranka Gašparović solo je violončelistica Flamanske opere u Antwerpenu i vođa ansambla violončela Octocelli. Katarina Krpan docentica je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

U srijedu, 21. srpnja 2010. započinje 44. međunarodna smotra folklora koja, nakon što je na svjetsku listu nematerijalne kulturne baštine uvršteno sedam kulturnih dobara s područja Hrvatske, želi široj javnosti na svoj način i u skladu sa svojim mogućnostima predstaviti UNESCO-ve svjetski proširene aktivnosti zaštite nematerijalne kulturne baštine u kojima sudjeluje i Hrvatska. Smotra traje do nedjelje, 25. srpnja 2010. a detaljnije informacije potrazite na www.msf.hr.