Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba u 2016. imale 4000 intervencija

vatrogasci

Autor: Tamara Marković, FOTO: Jabuka TV 12/28/2016 12:55

8 novih vozila u vrijednosti od 4 milijuna i 300 000 kuna svečano je uručeno dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba. Ova modernizacija dio je provedbe programa Vatrogasne zajednice Grada Zagreba za nabavu vozila. Ovom prilikom neka vozila su preraspodjeljenja a sve u svrhu sigurnosti čitavoga Grada Zagreba. 

– Ovom akcijom je ukupno obuhvaćeno 14 vatrogasnih društava, tu ima i velikih vozila i manjih kombi vozila. Moramo napomenuti da smo pokrili čitavo područje grada zagreba, od Horvata do Belovara. Mislim da je to velika stvar za vatrogastvo Zagreba jer je ono osovina čuvanja grada – Zlatko Križanić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba 

Ključeve je vatrogascima uručio zagrebački gradonačelnik, koji sve građane u ovo blagdansko vrijeme poziva na dodatan oprez. 

– Molim boga da u ovo postbožićno i novogodišnje vrijeme pazimo da ne zapalimo sebi nešto i napravimo cirkus. Dogodi se da se kontejner zapali, ali čuvajmo imovinu i ljudske živote. Mi smo preveliki kada je RH u pitanju ali smo u svjetskim okvirima jako mali, i zato čuvajmo svaki ljudski život jer nam je jako dragocjen – Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba 

Vatrogasci Grada Zagreba 2016. godinu ispraćaju s osmjehom na licu i na svu sreću bez većih intervencija. 

– Uglavnom naša dobrovoljna i javna postrojba je imala oko 4000 intervencija, to je uvijek negdje na toj raziuni. Grad je velik i hvala bogu nije bilo velikih intervencija, ali moramo napomenuti da je bilo žrtava koje ne nemoguće izbjeći ali hvala bogu uspjeli smo – Zlatko Križanić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

Iako je pri kraju, 2016. još nije završila stoga sve građane još jednom pozivamo na dodatan oprez kada je u pitanju korištenje pirotehničkih sredstava, kako ova nova vozila nebi morala izaći na teren.