Uživajte u znanosti u Studentskom centru

6. Velesajam kulture s temom svemir trajat će od 10. do 15. prosinca.

Autor: Maja Gujinović 12/21/2009 12:03

Manifestacija Velesajam kulture, koja je završila 15. prosinca, ostavlja i dalje svoj trag u Studentskom centru i to kroz postfestivalski program ‘Uživanje u znanosti’ koji će trajati od 22. i 23. prosinca u polukružnoj dvorani Teatra &TD.

Program se otvara u utorak, izlaganjem glavne predavačice, astrofizičarke Ane Bedalov, na temu života u svemiru. Koje su mogućnosti za razvoj života u svemiru i što današnja znanstvena istraživanja kažu o tome? Kako izgledaju živa bića koja opstaju u ekstremnim uvjetima na Zemlji? Što su to habitabilne zone i gdje ih možemo naći van Zemlje? Kakvi su uvjeti za život na Marsu, Jupiterovom satelitu Europi, na Titanu te na nekim novootkrivenim ekstrasolarnim planetima?

U srijedu, 23. prosinca slijedi predavanjem ‘Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda’ mladog fizičara pred diplomom Bojana Markičevića.

Ovo zanimljivo interaktivno predavanja o velikim i malim brojevima neće vas ostaviti ravnodušnima. Osjetit ćete čar brojeva i kroz maštovito putovanje shvatiti kako ste upravo Vi i svi Vaši, kao i čitava populacija na planeti Zemlji, nitko i ništa.