Uz Bandića istražujemo i njegove u Poglavarstvu

Autor: Boris Cvetković 1/8/2010 15:37

USKOK istražuje Milana Bandića, a afera Krašograd je toliko daleko dogurala da se očekuju još samo neke, povratne informacije od policije, saznajemo od našeg izvora u tome istražnom tijelu.

Uz Bandića, predmet istrage i njegovi najbliži suradnici u Gradskom poglavarstvu, a neizravno nam je potvrđeno da je riječ je o više osoba, među kojima prednjače pročelnici Davor Jelavić i Ninoslava Zeković.

– Istražujemo nekoliko ljudi iz Poglavarstva i Milana Bandića u više predmeta, ali je još uvijek sve u fazi izvida. U najdaljoj je stadiju trenutno Krašograd, za kojega očekujemo još nekoliko informacija od policije, nakon kojih ćemo odlučiti, te vrlo vjerojatno podignuti optužni prijedlog. Neki od ovih predmeta su uskočki pa mi je o njima teže govoriti, a neki su općinski – objasnio nam je trenutnu situaciju jedan visoki dužnosnik USKOK-a.

Glasnogovornik kampanje Milana Bandića, Nenad Haznadar rekao je kako poziva USKOK da iznesu van sve dokumente ako išta istražuje.

Milan Bandić nije želio u telefonskom razgovoru previše komentirati ove informacije.

– Apsolutno neka pokažu u USKOK-u ikakve dokumente ako imaju. To je strašno šta mi rade zadnji dan kampanje – rekao nam je Milan Bandić koji je ponovio da – poziva institucije pravne države da rade svoj posao.