Uvođenje dodatnog noćnog autobusa nije u planu

Autor: Marija Horvat 1/11/2015 17:58

Gledatelji emisije Zagrebancija koja se emitira na Jabuci TV tvrde da Vrapčanska ulica ima svoj autubus 125 koji polazi s Črnomerca. Prema riječima gledatelja autobus preko tjedna vozi svakih 15 minuta, a nadjeljom svakih 50 minuta što im onemogućuje odlazak na koncert ili kazalište u kasnim večernjim satima jer zadnji autobus prometuje oko ponoći. Predložili su eventualno prometovanje manjeg autobusa na predmetnoj lokaciji i na prometovanje autobusa nakon ponoći. Doznajemo je li u planu uvođenje dodatne autobusne linije.

– Za sada ne, Zagreb je jedan od rijetkih gradova koji ima noćni prijevoz, četiri tramvajske i četiri autobusne linije. Sadašnji vozni red zadovoljava stanovnike ovog grada. Javni prijevoz moramo razlikovati od taxi prijevoza, u ovom trenutku aktualna potreba građana je sukladna sadašnjem voznom redu – izjavio je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Od noćnih tramvajskih linija, na području grada prometuju linije 31 na relaciji Črnomerec-Savski most, 32 na relaciji Prečko-Borongaj, 33 prema Savišću te linija 34 na relaciji Ljubljanica-Dubec.

Što se tiče noćnih autobusnih linija, u prometu su linija 116 koja prometuje od Ljubljanice prema Podsusedskom mostu, linija 172 koja prometuje od Črnomerca prema Zaprešiću, linija 212 Dubec-Sesvete te linija 268 na relaciji od Glavnog kolodvora prema Velikoj Gorici.