Urušava se Most slobode

Poznato je kako su zagrebački mostovi u lošem stanju, izazivaju brojna pitanja o sigurnosti, te predstavljaju opasnost za živote i imovinu građana. Jedan takav most je i Most slobode, s kojim su najviše nezadovoljni pješaci i biciklisti.

Iako odgovor oko pitanja obnove Mosta Slobode iz nadležnog gradskog ureda još nismo dobili, gradonačelnik je prije mjesec i pol dana najavio skorašnju sanaciju i rekonstrukciju svih mostova u gradu Zagrebu.

– Mi imamo tri petice sada za početak sanacije. To su mostovi, objekti sakralne kulture i objekti svjetovnog karaktera. Na tome radi Ured za strategiju. Zajedno s Kirom, majsotorm iluminacije u Republici Hrvatskoj. Natječaj ide, prvi most koji će se obnoviti je željeznički most i počet će negdje za mjesec dana. On je obnovljen, a sad će se i osvijetliti. Kako se koji most obnovi, tako će biti i osvijetljen. Svih šest od Podsusedskog do Domovinskog mosta – navodi Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Osim Mosta slobode, ne blistaju ni ostali mostovi, pri čemu je estetika najmanji problem s obzirom da bi betonski blokovi koji otpadaju mogli prouzročiti štetu građanima, ali i automobilima.

Možda bi gradonačelnik trebao pogledati fotografije mostova europskih prijestolnica, pa bi, osim fontana na prvom mjestu bili objekti koji stvaraju ugrozu jer trenutni izgled i stanje u kojem se nalaze zagrebački mostovi definitivno ne priliči glavnom gradu jedne europske metropole.