Uređuje se jezero Kipišće i okoliš oko njega

Jezero Kipišće

Autor: Ana Kranjčić 3/31/2012 10:35

U Strmcu Samoborskom nalazi se jezero Kipišće na kojemu su započeli zemljani radovi, odnosno uređenje tog jezera. Nakon otprilike četvrtine radova, oni su se prestali izvoditi. Već pola godine se ništa ne događa po pitanju nastavka spornih radova stoga građane zanima u kojoj fazi je realizacija istih. Sada taj dio izgleda kao deponij otpadne zemlje.

Hrvatske vode su u 2011. godini izvele radove čišćenja jezera od nanosa mulja koje je na mjestima dosezao i do jednog metra debljine, a na zahtjev lokalne samouprave. Uz jezero je neuređena prometnica s čije površine, uslijed oborina, dolazi do donosa mulja koji se taloži na dnu jezera kao i kanalom uz ulicu Janka Mišića. Predstavnici lokalne samouprave planiraju navedeno jezero i okoliš oko jezera pretvoriti u parkovnu površinu, te su za 2012. godinu predvidjeli izradu projekta uređenja parka i obala jezera. U tu svrhu ostavljen je dio zemljanog materijala od iskopa koja će se koristiti za uređenje tog jezera.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.