Umjetnom oplodnjom Vlado Šola dobio malog sina

Povodom predizborne kampanje Milan Bandić s Vladom Šolom ispucava lopte prema publici na Trgu bana Jelačića

Autor: Bojana Križić 12/10/2009 16:19

Umjetna oplodnja je nakon Bobanovih još jednoj slavnoj sportskoj obitelji donijela veselje. Slavni gloman Hrvatske rukometne reprezentacije Vlado Šola dobio je nasljednika, sina Maxa. Njegova supruga Nataša nakon bolesti nije mogla prirodno začeti pa se par rješenje potražio u umjetnoj oplodnji.

Naime, potkraj 2005. nataša je imala dva jaka aler­­­gijska napada zbog čega je završila u bolnici i na dugotrajnim pretragama, a uz to su se javili i pro­­blemi sa štitnjačom. Nakon postupka odstranjivanja štitnjače Nataša nije više mogla zatrudjetni pa je obitelj pribjegla tehnološkim rješenjima.

Na sreću za obitelj Šola, nataša je trudnoću izvrsno podnijela pa nije bilo nikakvih komplikacija.

– Presretni smo! Zaista smo dugo i željno očekivali ovo dijete – pohvalio nam se rukometaš.

Njihova 15-godišnja kći Luka jako je vesela zbog malog brace koji će joj upotpuniti Božićne praznike, dok su roditelji dosta zabrinuti. Naime, kada mali Max uže u pubertet njegovi će roditelji već zagaziti u šesto desetljeće.

– Čini mi se da je s djevojčicama u tom periodu lakše, no, svjesna sam da pravila nema. Pa kad počnem o tome razmišljati, samoj sebi kažem: ne opterećuj se glupostima, sve će biti u najboljem u redu, preživjet ćemo mi to – kaže nam Nataša s osmjehom na licu.

Četrdesetogodišnja Nataša po zanimanju je defektologinja u zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj”, pa joj i njen poziv ulijeva nadu u budućnost maloga Maxa unatoč poodmaklim godinama.