Umjesto o Zagrebu, Skupština je brinula o sukobima

Autor: Sanjin Španović 11/26/2009 15:11

Milan Bandić ipak će do daljnjega biti gazda Holdinga Iako je skupština odbila njegov zahtjev o ukidanju nekoliko aktova Statuta grada Zagreba, on je uspio prolongirati proširenje Skupštine za idućih nekoliko tjedana sve do, izgledno je, odluke Ustavnog suda.

Proračun za iduću godinu je prošao prvo čitanje nakon burne rasprave.

No sve ove goruće teme o funkcioniranju glavnog grada pale su drugi plan. Važnije je bilo obračunati se sa gradonačelnikom na godišnjem odmoru.

Bandić je primao udarce i iz HDZ-a, i iz HNS-a, ali i SDP-a. U meču protiv Bandića najoštrija je bila njegova dojučerašnja stranka.

– Vi biste se malo bavili Skupštinom, malo Holdingom, ali to vam neće proći. Ne, dok sam gradonačelnik. To vam “govorim u bebu” – poručio im je Bandić.

– Ti više ne vladaš Zagrebom. Tvoja osobna ambicija za Pantovčak ti je bila važnija od pozicije gradonačelnika – uzvratili su mu iz SDP-a.

A oporba? Ona sada pak „pere ruke“ i u trenutku kada oni više nisu jedini koji napadaju Milana govore „ovo više nema smisla“.

– Obračuni su postali previše. Pokazali smo svi Milanu što mislimo o njemu ne davajući mu pitanja. No, šta kada izgubi izbore i krene još veći lov na njega? Ova lakrdija će biti mala beba za te sjednice – rekao nam je na hodniku jedan gradski zastupnik iz oporbe.

No, taj zastupnik vjerovatno ima pravo. Ukoliko Bandić ostane u kohabitaciji, što je novinarima žustro odbacio šaleći se da ćemo još zaliti za njim kada ode na Pantovčak, teško će se donositi bilo kakva odluka na dobrobit Zagreba.

Bandić će, kao i danas, naći „špinu“ gdje će održati koji govor, a sjednica skupštine koja služiti građanima biti će sve samo ne konstruktivna.

Skupštinu će teško raspustiti jer će se proračun nekako već izglasati.

– Proračun grada u visini od 7,5 milijardi kuna biti prihvaćen na sljedećoj sjednici gradske skupštine, koja se održava 22. prosinca – rekao je Bandić.

Ako je peta sjednica sa kraja listopada bila u znaku „Stop Bandićevom vladanju Zagrebom“, ova je, šesta, može nositi pečat „Naprijed na Milana“. Sedma mora ipak imati radni naslov „Pomognimo Zagrebu“. Jer to je ipak posao svih njih.