Umjesto 290 kn na plaću dobivat ćete ZET-ovu kartu

Tramvaj 2

Autor: Sanjin Španović 1/4/2012 13:59

Uprava ZET-a krenula je u realizaciju ideje da Holding s većim tvrtkama potpiše ugovore po kojima bi se zaposlenicima tih tvrtki umjesto 290 kuna naknade za prijevoz davale ZET-ove mjesečne radničke karte po čijoj su cijeni, uostalom, te naknade i utvrđene.

Kako nam je rekao naš izvor iz vrha Holdinga, želja je potpisati ugovore s Agrokorom, Krašom, Atlantic grupom i ostalim većim tvrtkama i tako omogućiti dodatni prihod ZET-u kojim bi se nagomilani dug napokon smanjio, a ZET, samim time i Holding, spasio.

– Tih 290 kuna je naknada formirana po našoj cijeni radničke karte koja sada ide gore, ali mi smo spremni naplatiti tu cijenu tvrtkama mjesečno za cijelu godinu, što će njima ispasti jeftinije. Naime, time bi oni zapravo platili 10 mjeseci, a ne 12, a ZET bi imao siguran kontinuirani prihod. Sada se tih 290 kuna, koje veće tvrtke s kolektivnim ugovorom moraju isplaćivati, daju u obliku novca jer je to neoporeziv izdatak. Tada građani to troše na druge stvari, a ne za prijevoz. Sada vjerujemo da, ukoliko ponudimo popust tvrtkama, ne samo da se njima i nama isplati, već i Gradu jer davanjem pokaza možda i rasteretimo promet u gradu – kaže naš sugovornik.

Ovu informaciju potvrdio nam je i sam direktor ZET-a, Dubravko Baričević, koji je rekao da su pregovori s raznim tvrtkama u tijeku i da dobro napreduju. 

Sve o novim cijenama prijevoza saznajte u članku: EKSKLUZIVNO: Ovo će biti nove cijene ZET-a.