Umirovljenici iz Zaprešića žele gradske vrtove

Autor: Sarah Srdar 9/20/2013 12:27

Projekt gradskih vrtova svidio se i onima koji žive izvan grada Zagreba. Interes postoji i u Zaprešiću gdje su već postojali slični vrtovi u ulici Zelengaj, ali su sravnati sa zemljom.

Ovaj prijedlog uputili su umirovljenici koji kažu kako nemaju što raditi te nemaju mjesto za druženje i takvi bi im vrtovi dobro došli.

– Što se tiče lokacije u Ulici Zelengaj, tamo se projekt gradskih vrtova nije mogao realizirati budući da na tom zemljištu uskoro počinje gradnja vatrogasnog centra i poslovne zgrade Komunalnog poduzeća. Grad će svakako podržati takve inicijative s obzirom da smo svjesni činjenice da takav individualni uzgoj hrane u gradu, u ova teška vremena sve češće postaje alternativa kupovini u trgovinama u kojima su cijene svakim danom sve veće. Ukoliko bude zainteresiranih, Grad će pokušati pronaći adekvatno zemljište, koje naravno mora biti u gradskom vlasništvu, i zatim krenuti u realizaciju projekta – kažu iz Grada Zaprešića, no tvrde kako nije točno da umirovljenici nemaju prostor za druženje.

– Prije godinu dana Grad Zaprešić je, u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga, uredio prostor upravo za dnevno druženje svih zaprešićkih umirovljenika. Uz novine, računala, društvene igre, umirovljenici u tom prostoru organiziraju brojne edukativne i zabavne sadržaje – zaključuju iz Službe grada.