Ulica Oboj i Bukovačka cesta dobivaju nova autobusna stajališta

Cijena radova na Oboju iznosi oko 160 tisuća kuna, dok će na Bukovačkoj cesti izrada novog autobusnog stajališta koštati oko 120 tisuća kuna.

Foto: www.zagreb.hr

Kako bi djeci osigurali miran i epidemiološki siguran put u školu, Grad Zagreb je odlučio napraviti dva nova autobusna stajališta na Bukovcu. Stajališta će se nalaziti u ulici Oboj između broja 2 i 4 te na Bukovačkoj cesti između brojeva 90 i 96.

“Tražili smo da se osigura kvalitetan prijevoz djece u škole. Cilj nam je bio da djeca na siguran način dolaze do četiri osnovne škole”, rekao je Stanko Gačić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir.

Cijena radova na Oboju iznosi oko 160 tisuća kuna, dok će na Bukovačkoj cesti izrada novog autobusnog stajališta koštati oko 120 tisuća kuna. U planu je i još jedno veliko stajalište na području mjesnog odbora Jazbina.

“Stajalište radimo u dužini 75 metara, znači bit će dodatna traka ugibališta, a nakon toga će se napraviti i sva ostala infrastruktura. Radit će se rasvjeta i nadstrešnica”, izvijestio je Željko Dukić, pomoćnik direktora za tehničke poslove Zagrebačkih cesta.

Danas smo posjetili Gradsku četvrt Maksimir i obišli radove na sanaciji šteta od potresa koje su zadesile dječji vrtić…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaPetak, 28. kolovoza 2020.