Udruga invalida otvorila vrata zabavi i druženju

Udruga invalida rada Zagreba

Autor: Gordana Brzak 2/7/2012 10:44

Udruga invalida rada grada Zagreba organizirala je prvi Dan otvorenih vrata u svojim prostorijama na Novoj cesti. Okupljenima su predstavili svoj novi program u kojem će, od ponedjeljka do petka, nuditi raznovrsnu zabavu za sve posjetitelje. 

– Svakim danom od 15 sati pozvani ste na druženje u prostorijama Udruge invalida rada. Želja nam je otvoriti se prema svim segmentima društva, pozvati ih na zajedničko druženje te maknuti stigmu s invalida koje se često naziva neradnicima. Cilj ove udruge je senzibilizirati javnost i skrenuti pozornost na ljude koji imaju fizička oštećenja i pokazati kako nisu ništa dugačiji – istaknula je Marija Topić, predsjednica Udruge.

Progam je započeo predavanjem prometnog policajca o snalaženju starijih osoba i osoba s invaliditetom u prometu.

U svom obraćanju prisutnima Topić je istaknula kako imaju veliki broj članova te da je udruga kroz svoje djelovanje pomogla velikom broju ljudi s invaliditetom.

– Cilj otvorenih vrata udruge invalida rada je otvoriti se široj javnosti. Pozivamo sve da dovedu nove članove, da se svi družimo te da promičemo udrugu – istaknula je Topić.

Programi Dana otvorenih vrata uključuju predavanja i radionice o zdravom življenju, sportsku radionicu, kreativnu radionicu te zabavu koja podrazumijeva karaoke i plesnjak.