Učenici Osnovne škole Bukovac od iduće godine u novom objektu

Škola bi trebala biti dovršena u travnju iduće godine.

FOTO: Ivan Novosel TEKST: www.zagreb.hr

U Gradskoj četvrti Maksimir, danas su započeli radovi na rušenju starog te izgradnji novog suvremenog objekta Osnovne škole Bukovac koja će biti dovršena u travnju iduće godine.

Kako je najavila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, u njoj će znanja stjecati oko 650 učenika koliko ih danas pohađa ovu školu.

FOTO: Ivan Novosel

Grad Zagreb u gradnju škole s 36 učionica i kabinetima, polivalentnim prostorom, knjižnicom i drugim pratećim prostorima, uključujući novo vanjsko sportsko igralište, školski trg i parkiralište investira 87.772.610,68 kn (+ PDV). Ukupna netto površina objekta iznosit će 8.037,3 m2.

“Ovim putem zahvaljujem se ravnateljici, djelatnicima, učenicima i roditeljima učenika Osnovne škole Bukovac na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali. Istovremeno, veseli me i motivira spoznaja da će učenici OŠ Bukovac negdje u ovo vrijeme iduće godine nastavu pohađati u novoj, modernoj, suvremenoj školi, školi za 21. stoljeće, školi kakvu i zaslužuju”, naglasila je Pavičić Vukičević.

FOTO: Ivan Novosel

“U Zagrebu na čak 440 lokacija imamo vrtiće, osnovne i srednje škole te učeničke domove. Trećinu tih objekta izgradili smo ili dogradili  upravo u posljednjih 20 godina. Jako nam je važno da svako zagrebačko dijete, bez obzira u kojem se dijelu grada nalazi, ima najbolje uvjete za školovanje. Obrazovanje je najbolja ulaznica za kvalitetan život”, dodala je te napomenula kako je obnova u gradu Zagrebu u posljednjih godina dana imala izrazito dinamičan tijek.

„Mi danas s punim pravom možemo reći da smo obišli preko 1000 objekata društvene namjene i gotovo su svi naši objekti obnovljeni“.

Ravnateljica OŠ Bukovac Mirjana Boras i predsjednica Vijeća roditelja Lovorka Pezo su zahvalile Gradu Zagrebu i svim roditeljima na dosadašnjoj suradnji i potpori te su izrazile zadovoljstvo što će nova škola zadovoljiti sve standarde za rad učenika u 21. stoljeću.

„Naša je želja u narednom mandatu, možda nešto duže, da sve zagrebačke škole rade u jednoj smjeni. Ova je škola projektirana da može primiti i više od 650 učenika za rad u jednoj smjeni, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

FOTO: Ivan Novosel

Učenici OŠ Bukovac, uz organizirani prijevoz, od prošlogodišnjeg potresa, nastavu pohađaju na četiri lokacije –  u OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Petra Preradovića, OŠ Jordanovac te OŠ Žuti brijeg.

FOTO: Ivan Novosel

Osnovna škola Bukovac, koje je izgrađena 1960.,  jedna je od 13 škola koje su značajnije oštećene u zagrebačkom potresu prošle godine. Od 175 oštećenih objekata škola i vrtića njih 162 obnovljeno je do rujna prošle godine, a obnova preostalih 13 je u tijeku.