U Zagrebu trojica muškaraca uhićena zbog prekršaja u prometu

Trojica muškaraca zbog prekršaja u prometu uhićena i prepraćena na sud

Zagrebačka policija izvijesti je da je jučer, u utorak, privela trojicu muškaraca zbog prekršaja u prometu. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

– U utorak, 26. listopada 2021 godine, u 18:15 u Zagrebu u Ulici Prilesje, tijekom nadzora prometa, policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak. Kontrolom je utvrđeno da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih bodova. Ujedno, vozilu kojem je upravljao isteklo je važenje prometne dozvole, dok osumnjičeni nije imao prometnu ni vozačku dozvolu. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu 31-godišnjaku je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, uvjetno na rok od šest mjeseci te novčana kazna u iznosu od 1200 kuna.

U večernjim satima istoga dana, oko 21:10, policijski službenici su tijekom redovnog nadzora prometa u Zagrebu u Sunekovom odvojku zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Obavljenom provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecaja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je zbog počinjenog prekršaja kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna.

U srijedu, 27.  listopada 2021 godine, u 1 sat u Zagrebu u Ulici Marijana Čavića, u nadzoru prometa kod raskrižja s Ulicom grada Gospića policijski službenici su zaustavili osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak. Obavljenom kontrolom je utvrđeno da  je vozilom upravljao prije stjecaja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita,  i to dok je bio pod utjecajem alkohola (0,62 g/kg).  Nakon otrježnjenja odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 8.700 kuna – piše policija.