U Zagrebu je 596 novooboljelih osoba, dok je oporavljenih 313 više nego jučer

U gradu Zagrebu je trenutno 2.727 aktivnih slučajeva.

Foto: OTV

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 596, a broj potencijalno ozdravljenih, odnosno oporavljenih je 51.659, što je 313 osoba više, nego jučer, izvijestili su iz NZJZ “Dr. Andrija Štampar”. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1354 testiranja na SARS-CoV-2 i 395 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 564 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 459 osoba.

Od 564 obrađene pozitivne osobe: 206 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 287 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za 41 osobu je još u tijeku, a šest je osoba doputovalo iz BiH i Francuske. Četiri su osobe djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod četiri je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod 11 osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Tri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dvije su osobe moguća mjesta izloženosti vjerska okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela korisnika i jedna djelatnica.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na Sars CoV-2 kod dvije nastavnice osnovnih škola te četiri učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 22 učenika osnovnih i 19 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 2.727 aktivnih slučajeva.