U Zagrebu 73 novooboljele osobe i 105 oporavljenih više nego dan ranije

U Zagrebu je trenutno 400 aktivnih slučajeva.

Foto: OTV, Tekst: Press materijal

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 73, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 42.336, što je 105 osoba više, nego jučer!

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 740 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 74 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 65 novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 35 osoba.

Od 65 obrađenih pozitivnih osoba: 20 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 21 osoba je kontakt COVID + osoba. Osam osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za osam osoba obrada je još u tijeku. Kod pet je osoba moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, a dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine/HZJZ-a. Kod jedne je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 12 korisnika i pet djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 23 učenika.

Zaključno, u Zagrebu je trenutno 400 aktivnih slučajeva.