U Zagrebu 343 nova slučaja zaraze koronavirusom

Grad Zagreb trenutno ima 3892 aktivna slučaja, a tijekom proteklog vikenda kroz kovid ambulante prošla je 1621 osoba.

Foto: Ivan Novosel

Ukupan broj novooboljelih u Gradu Zagrebu, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, je 343.

“U protekla 24 sata u službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar obavljeno je 849 testiranja od čega je 321 nalaz bio pozitivan”, kazao je na tiskovnoj konferenciji nakon sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Djelatnici službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 414 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je 1054 osobe.

“Od 414 obrađenih pozitivnih nalaza, 154 su za sada negativne epidemiološke anamneze. 159 osoba su kontakti s kovid osobama, pet osoba je doputovalo iz BiH, Srbije, Italije, Slovenije i s Kosova. Osam osoba su štićenici i djelatnici doma za starije, a za 35 osoba obrada je još u tijeku”, dodaje Jeleč.

Grad Zagreb trenutno ima 3892 aktivna slučaja, a tijekom proteklog vikenda kroz kovid ambulante prošla je 1621 osoba.

Ilegalne zabave i dalje se odvijaju

Na području PU zagrebačke u proteklih 72 sata zabilježene su dvije mjere kršenje odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i tri kršenja mjere samoizolacije. Rad ugostiteljskih objekata je ograničen, ali ilegalne se zabave u privatnim kućama i prostorima vikendima nastavljaju, pa se postavlja pitanje postoji li rješenje i za taj problem.

“Ovisi o dojavama građana koje mi zaprimamo na naš telefon 192, mi u takvim slučajevima izlazimo kao i na svaku drugu intervenciju, policijski službenici će naravno doći na samu adresu i utvrditi o čemu se radi”, pojasnio je voditelj Službe prevencije PU zagrebačke Velimir Tišma.