U Zagrebu 26 novooboljelih od koronavirusa

Većinom je riječ o kontaktima s prethodno oboljelim osobama.

Foto: OTV

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 26 novooboljelih osoba od koronavirusa, dok su 53 osobe dobile mjeru samoizolacije, izvijestili su u ponedjeljak iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

“Većinom je riječ o kontaktima s prethodno oboljelim osobama. Sedam korisnika domova za starije i nemoćne ima pozitivan nalaz na koronavirus. U zadnja 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 395 testiranja”, rekla je zamjenica ravnatelja NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar” Sandra Šikić te dodala kako je u proteklom tjednu provedeno više od 4100 cijepljenja, dok ih se ovaj tjedan planira 3900, pri čemu je polovica doza rezervirana za drugu dozu cijepljenja protiv koronavirusa.

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa oboljelo je 15 osoba, a ozdravilo ih je 92, izvijestio je u ponedjeljak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Tri osobe u zadnja 24 sata zaražena su u Jastrebarskom, po dvije u Samoboru, Svetoj Nedjelji i općini Farkaševac, a po jedna u Zaprešiću, Velikoj Gorici, Svetom Ivanu Zelini te općinama Brdovec, Pisarovina i Križ.