U Skupštini osnovan novi klub zastupnika, u fokusu su im financije, promet, smeće i kultura

Renato Petek, Tihomir Milovac, Marijana Sumpor i Marko Torjanac odsad će zajednički nastupati kako bi Grad postao pravedniji, ispravniji i transparentniji.

Foto: Zagrebancija.com

U Gradskoj skupštini Grada Zagreba osnovan je osmi klub zastupnika. Renato Petek, Tihomir Milovac, Marijana Sumpor i Marko Torjanac ujedinili su snage i odsad čine Klub nezavisnih zastupnika.

“Udružili smo snage kako bismo efikasnije i snažnije djelovali. Želimo uputiti određene prijedloge i rješenja, a povezao nas je isti stav o štetnom djelovanju gradonačelnika Milana Bandića”, istaknuo je gradski zastupnik Renato Petek koji smatra da Zagreb nema vremena za savršena, nego treba konkretna rješenja.

“To se posebno odnosi na svakodnevne probleme poput prometa i gospodarenja otpadom. Mora doći do promjene i Milana Bandića treba poslati u političku mirovinu, bilo na izvanrednim ili redovnim izborima u svibnju iduće godine. Uputit ćemo poziv svim nezavisnim ljudima da nam se pridruže u stvaranju boljeg programa za grad Zagreb”, dodaje Petek.

Njih četvero zalagat će se za nekoliko stvari. Na prvom mjestu pravedniji, ispravniji i transparentniji Zagreb.

“Ističem financije. Ne smije se dogoditi da kao zastupnici ne znamo što se financira”, upozorava Marijana Sumpor.

Tihomir Milovac fokusirat će se na kulturu i javne prostore.

“U mandatu Milana Bandić nije izgrađena niti jedna kulturna ustanova, a Muzej suvremene umjetnosti koju gradonačelnik ističe je inicijativa iz 90-ih. Bandić vodi autokratske principe, poništava rad upravnih vijeća, namješta svoje kandidate za ravnatelje. Treba biti kritičan i zagovarati bolja rješenja”, smatra ovaj zastupnik.

Marku Torjancu također je želja zakonitije poslovanje u kulturi, a pozabavit će se i pitanjima nacionalnih manjina, kao i međugradske i međunarodne suradnje.

“Inzistirat ću na donošenju cjelovitog i kvalitetnog dokumenta s jasnim ciljevima o međugradskoj i međunarodnoj suradnji. Tražit ću sazivanje posebne tematske sjednice na kojoj će se raspravljati o izradi te strategije”, najavio je Torjanac.

Ova tiskovna konferencija bila je prvi zajednički istup novoosnovanog Kluba nezavisnih zastupnika, a idući se očekuje na sjednici Gradske skupštine u četvrtak, 6. veljače.