U ponedjeljak rješavanje kirurške ambulante

Dom zdravlja Zagrebačke županije

Autor:: radiosamobor.hr 7/2/2010 19:47

Nakon što je dr. Slavko Lovasić podnio ostavku na mjesto ravnatelja Doma Zdravlja Zagrebačke županije izabran je novi ravnatelj dr. Većeslav Bergman, koji je svojedobno bio i direktor HZZO-a. Bergman je na dužnost stupio 18. lipnja, no već je upoznat s problemom kirurške ambulante u Samoboru.

– Ono što mi je dr. Lovasić prenio, ne znam još baš previše konkretnih podataka, ali znam da postoje dva problema. Jedan je ugovaranje kirurške i otorinolaringološke ambulante u Samoboru, a drugi dio je kirurška ambulanta u Rakitju koja je napravljena, ali još nije u funkciji. Ambulante u Samoboru bi se trebale riješiti u ponedjeljak na arbitraži u HZZO-u, iako mi jako malo možemo na to utjecati, budući da smo mi davali samo prostor za kiruršku ambulantu, a ugovarala ju je Vinogradska bolnica koja jednostavno to više ne želi raditi. Ipak, pokušat ćemo, u kontaktu s ravnateljem “Vinogradske” nešto učiniti i po tom pitanju – ustvrdio je dr. Bergman.

Novi ravnatelj svjestan je potrebe za nastavkom rada ambulante.

– To je tradicija duža od 50 godina i zašto tu tradiciju prekinuti? Ja ću uložiti sve svoje napore, poznanstva i kontakte da pokušamo tu ambulantu vratiti građanima Samobora – zaključio je dr. Bergman.