U 67. godini preminuo Aki Rahimovski

Jedan od najpopularnijih sastava u cijeloj regiji, Parni valjak, upravo je objavio kako je preminuo njihov frontmen. "Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski", napisali su na Facebooku, uz stihove pjesme "Za malo nježnosti"

Foto: Relax portal

Makedonsko-hrvatski pjevač, Aki Rahimovski najpoznatiji po angažmanu u zagrebačkom sastavu Parnom valjku, preminuo je u 67. godini života.

”Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti”, potvrdio je njegov menadžer Osredečki za 24 sata.

Malo je pjevača na ovim prostorima koji su toliko osebujni i prepoznatljivi kao što je Aki. Južnjačka krv njegovo je „gorivo“ na svakom koncertu. Rođen je 05. 06. 1955. u Nišu, a odrastao u Skopju. Obiteljsko nasljeđe bavljenja glazbom odredilo je njegov put. Pohađao je glazbenu školu svirajući klavir. Bio je fasciniran rock glazbom i koristio je svaku prigodu nabaviti poneki vinil iz inozemstva. Tako je već s petnaest godina bio urednik na Radio Skopju. Sa šesnaest je svirao klavijature u makedonskom bendu Tor koji ubrzo ostaje bez pjevača. Tu je sudbina umiješala prste i gurnula ga pred mikrofon. 1975. – Zagreb – još jedan dodir sudbine. S grupom Tor nastupa na Boom festivalu. Svojom osebujnom pojavom na sceni odmah je privukao Husovu pozornost.

Prihvatio je njegov poziv i doselio se u Zagreb. Dogodila se simbioza koja je utemeljila Parni Valjak ispisavši jednu od najljepših glazbenih priča koja i dalje traje… Aki je u duši i sportaš, nogomet mu je oduvijek velika ljubav (igrao je u juniorima Rabotničkog i Vardara u Skopju), iako ćete ga sad rijetko vidjeti na terenu. No jedna njegova strast koja traje je kulinarstvo. U kuhinji je srčan i pravi virtuoz. Takav je zapravo u svemu. U vrijeme dok je bend mirovao, 2007. izdao je solo album „U vremenu izgubljenih“. Godinu kasnije u Umagu je održao spektakularni koncert s prijateljima – „Aki pjeva najljepše ljubavne pjesme“.

Bio je neumoran, veselio ga svaki novi glazbeni izazov, a često je govorio kako bi jednog dana volio snimiti duet sa svojim pjevačkim idolom Paulom Rogersom…Počivaj u miru, legendo.