Turisti se žale na zaključana vrata naših muzeja

Zagrebački muzeji

Autor: Stephanie Pojatina 8/20/2013 17:06

Ove godine Zagreb naprosto vrvi turistima koji predano obilaze sve zagrebačke atrakcije. Osim crkve Sv. Katarine i Sv. Marka, Markovog trga te Kamenitih vrata brojni turisti na Gornji grad odlaze zbog naših muzeja. Međutim zbog ljetnog radnog vremena, većina naiđe na zaključana vrata.

– Mislim da bi muzeji trebali, pogotovo ljeti, imati puno radno vrijeme. Tada ima najviše turista i danas sam uspjela vidjeti samo jedan otvoreni muzej – požalila se turistkinja iz Japana.

Hrvatski prirodoslovni muzej prepoznao je prije mnogo godina važnost otvorenih vrata tijekom ljetne sezone.

– Nama je radno vrijeme ljeti i zimi jednako, zato smatram da smo najposjećeniji muzej u gradu, posebice ljeti. Tijekom ljeta nastojimo obogatiti naš program, naši su gosti lojalni a primijetio sam da ove godine ima nešto više turista nego prošle godine što mi je izuzetno drago jer to samo govori da Zagreb postaje pravi europski turistički grad – naglasio je Nenad Jandrić, voditelj Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Neki turisti, srećom, imaju razumijevanja za godišnje odmore. Prema riječima ove simpatične Francuskinje, tako više vremena posveti onim mjestima koja su otvoreni, kao na primjer Muzej prekinutih veza koji ju je oduševio.

– Ideja muzeja me oduševila. Drago mi je što je baš taj muzej od svih bio otvoren jer smo se baš lijepo proveli. Planovi za ostale muzeje su propali jer su zatvoreni, zato sam više vremena provela u Muzeju prekinutih veza – istaknula je Francuskinja.

Muzej prekinutih veza može se pohvaliti ljetnim radnim vremenom koji je čak do 22.30 sati.

– Mnogi se turisti žale na ljetno radno vrijeme muzeja jer su vrata zaključana, ali samim time što su neki zatvoreni, mi imamo pune ruke posla. Svakim danom radimo do 22.30 sati, preko vikenda nam najviše turista dolaze. Ovom prilikom pozivam sve građane da nas posjete jer su naša vrata i dalje širom otvorena – zaključila je Nikolina Vulić, menadžer eventa Muzeja prekinutih veza.