Osim što je prava turistička atrakcija, Tržnica Dolac jedna je od najjeftinijih u Zagrebu!

Tržnica Dolac, osim svoje bogate ponude svježeg voća i povrća, prvorazredna je turistička atrakcija u gradu i gotovo da nema turista koji posjeti Zagreb, a da ne posjeti središnju gradsku tržnicu

 

Raznovrsnog voća i povrća na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici ni danas nije nedostajalo. Šetajući Dolcem, jednom od najfotografiranijih lokacija u gradu Zagrebu, zatekli smo šarenilo ponude. Bilo je tu mladog krumpira i luka, raznih salata, neizostavnog grincajga, raznog voća karakterističnog za ovo doba godine koje svojim primamljivim izgledom poziva na kupnju i kušanje.

Opće je poznato da je Dolac jedna od najjeftinijih tržnica u Zagrebu. No, ipak cijene od tržnice do tržnice variraju, pa smo tako usporedili one s Britanca s cijenama proizvoda na Dolcu.

Za kilogram popularnih trešanja – hrušt na Britancu ćete morati izdvojiti 30 kuna, dok je na Dolcu cijena upola manja – 15 kuna. Limun i ove godine drži cijenu od 20 kuna po kilogramu na Britancu, a 10 – 15 kuna na Dolcu.

Naranče na Britancu možete nabaviti po 15 kuna, dok u centru grada stoje svega šest kuna. Ista je priča i s marelicama, nektarinama, ali i breskvama.

Dok ćete rajčicu na tržnici na Britancu morati platiti 15 kuna, kod kumica na Dolcu jeftiija je za čak osam kuna. Razlika je i u cijeni za kilogram banana. Na Britancu su one 12 kuna, dok su na Dolcu osam kuna.
Cijena krumpira i na jednoj i na drugoj tržnici ​gotovo je jednaka – osam kuna, a isto je i s mahunama – 20 kuna.
Na Dolcu još možete nabaviti papriku po deset kuna, jagode po 14 te grašak po deset kuna.

Živopisnom Dolcu ničeg ne nedostaje.

– Dolac ima sve! Od ribarnice, zelene plohe, jaja, mlijeka i mliječnih proizvoda. Ova tržnica vrvi energijom koja dolazi iz svih hrvatskih krajeva – rekao je Miroslav Pupić Bakrač, glasnogovornik Tržnica Zagreb.

Veliki zaljubljenik u proizvode hrvatskog sela je i čelnik metropole kojeg smo zatekli u kupnji trešanja.

– Ovdje oduvijek kupujem sve što mi je potrebno. I zato pozivam sve Zagrepčanke i Zagrepčane da kupuju, ne samo na Dolcu, već na svim zagrebačkim tržnicama. Izbjegavajte velike trgovačke centre, na tržnicama se nalazi sva kvaliteta koju tražite – kazao je Milan Bandić.

Stoga, ako želite napraviti ukusni ručak ili večeru za svoje najmilije, a niste sigurni gdje biste u nabavu svježih namirnica, ne zaboravite:

– Nigdje ne možete naći takvo bogatstvo namirnica kao na Dolcu – poručio je glasnogovornik Pupić – Bakrač.