Tražit ćemo proglašenje elementarne nepogode

Autor:: Jastrebarsko.hr/Gorica.hr 6/18/2010 20:43

Gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović sa zamjenicima i suradnicima  obišao je tučom pogođene poljoprivredne površine na  području Grada Jastrebarskog. Površine pod kukuruzom i drugim žitaricama u Cvetkovačkom polju, koje su uz predstavnike Grada Jastrebarskog obišli i vlasnici parcela,  u sinoćnjem su nevremenu  pretrpjele znatne štete te će Grad Jastrebarsko od Zagrebačke županije zatražiti proglašenje elementarne nepogode za dio područja Grada Jastrebarskog.

-.-Wikipedia-.-Tuča– Tuča je osim na poljoprivrednim kulturama u  k.o. Cvetković pruzročila i štete na poljoprivrednim kulturama u katastarskim općinama Čeglje, Gornja Kupčina, Domagović i dijelu Desinca. Upravo za spomenute katastarske općine zatražit ćemo od župana proglašenje elementarne nepogode. Veliki dio stradalih usjeva je osiguran,  za koje je dio premije osiguranja pokriven iz proračuna Grada Jastrebarsko. Isto tako  za ovu godinu Grad Jastrebarsko oslobodio je od plaćanja zakupnine poljoprivrednike koji imaju u zakupu državnu zemlju na području Grada, dakle činimo sve što je u okviru naših ovlasti kako bismo vam olakšali – naglasio je gradonačelnik Zmajlović razgovarajući s poljoprivrednim proizvođačima prilikom obilaska stradalih poljoprivrednih površina.

Tijekom današnjeg dana djelatnici ureda za gospodarstvo i poljoprivredu Velike Gorice obišli su gradsko područje kako bi se ustanovile posljedice jučerašnjeg nevremena.

Veliki dio usjeva i nasada je uništen, a ima velikih šteta i na obiteljskim kućama i gospodarskim objektima. Zbog aktualne situacije Grad će od župana zagrebačke županije zatražiti proglašenje elementarne nepogode za područje Kobilića, Rakarja, Ribnice, Črnkovca i svih ostalih naselja koji su zahvaćeni nevremenom i gdje su zabilježene velike štete.