Tražili prekid sjednice zbog glasovanja o Čoviću

Margareta Mađerić iz HDZ-a

Autor:: Valentina Jarnjak 7/12/2012 10:25

Sjednica Gradske skupštine prekinuta je samo nekoliko minuta nakon početka jer je Klub HDZ-a zatražio stanku za konzultacije o točkama koje bi trebale biti uvrštene na dnevni red po hitnom postupku.

Klub HSLS – HSS uskoro se pridružio Klubu HDZ-a i zatražio stanku za konzultacije. Nenad Matić je u ime Kluba objasnio da prijedlog točke dnevnog reda o imenovanju v.d. predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga potpuno neodgovoran.

– Jasno nam je kada po hitnom postupku odlučujemo o novoj ravnateljici nekog vrtića, ali hitnost procedure po pitanju imenovanja v.d. predsjednika Uprave Holdinga nije dobra i stvorit će još veći raskol između gradonačelnika, Holdinga i Skupštine – rekao je Matić.

Isto tako, dodao je da svaki građanin Zagreba zbog lošeg poslovanja Holdinga duguje više od dvije tisuće kuna. Ivo Čović, prema mišljenju Kluba HSLS – HSS, prvo treba prezentirati svoj dosadašnji rad kako bi se ocijenila njegova uspješnost kao glavnog menadžera Holdinga.

– Tražili smo i tematsku sjednicu po ovom pitanju koja se nikada nije održala. Ako je Čović dobro odradio svoj posao, dati ćemo mu povjerenje, ali ako nije, o njegovom mandatu trebalo je ipak puno više raspravljati – zaključio je Matić.

Raspravi na ovu temu pridružila se i Margareta Mađerić u ime Kluba HDZ-a koja je pojasnila kako su zastupnici njezinog Kluba složni u stavu da je Ivo Čović odveo Zagrebački holding u propast te da mu se nikako ne smije dati povjerenje za novi mandat, a kamoli o tome odlučivati po hitnom postupku.