TORJANAC BANDIĆEVCIMA: “Prevaranti ste i podlaci kojima nije mjesto u časnom domu!”

Marko Torjanac odlučio je povući svoj prijedlog kojim bi skupštinari osudili čin paljenja srpskih "Novosti" zbog izmjena koje je uputila stranka zagrebačkog gradonačelnika

Gradski zastupnik Marko Torjanac, Foto: Jabuka TV

Umjesto o osudi paljenja “Novosti”, glasila srpske nacionalne manjine, u gradskom parlamentu zastupnici su s međusobno počastili uvredama. Naime, Marko Torjanac odlučio je povući svoj prijedlog s dnevnog reda 3. sjednice Gradske skupštine.

– Razlog povlačenja prijedloga je podmuklo i licemjerno opstuiranje od strane Stranke Milana Bandića koja je predložila izmjene kojma se iz teksta izbacuje osuda ovog čina. Imali smo konkretan povod i trebali osuditi konkretan čin i konkretnog počinitelja te odrediti konkretu žrtvu, a izmjenama prijedloga htjeli ste osudu obesmisliti. Služite se lažima i podmetanjima jer, osim što ste izbacili žrtvu, počinitelja i paljenje, u 3. točci podmentnuli ste kukavičje jaje kojim policija ne može definirat počinitelja. Napisali ste da se paljenje “Novosti” dogodilo na Trgu Petra Preradovića, a to se dogodilo u Gajevoj 7. Prevaranti ste i podlaci kojima nije mjesto u ovom časnom domu – poručio je s govornice Torjanac.

– Bandić i njegova stranka su marionete Zlatka Hasanbegovića. O vašoj pouzdanost i krajnjem licemjernu govori to što ste skupa s HDZ-om podržali prijedlog bez izmjena na Odboru za nacionalne manjine, a sada na Skupštinu, zbog vašeg partnera, stranke Neovisni za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića upućujete izmjene – dodao je Torjanac.

Zbog salvi uvreda, kako je to dio zastupnika shvatio, uslijedila je stanka.

– Ne bih više nikad htjela biti u ovoj dvorani i slušati ovako nešto. To je bio oblik verbalnog nasilja – upozorila je potpredsjednica Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina u ime Kluba zastupnika Strane rada i solidarnosti.

Torjanac će svoj prijedlog ponovno uputiti na Skupštinu za četiri mjeseca.

Podsjetimo, članovi Autohtone hrvatske strane prava predvođeni Draženom Kelemincem posvjedovali su u Gajevoj ulici ispred ureda Srpskog narodng vijeća u subotu, 2. rujna, i tada zapalili “Novosti” čime su zapravo, kako je utvrdila policija, počinili kazneno djelo javnog poticanja na mržnju i nasilje prema srpskoj manjini. Zbog toga je protiv Keleminca državnom odvjetništvu naknadno policija podnijela kaznenu prijavu.