Toni Tomas produžio ugovor. “U Parizu ćemo biti još uspješniji”

Toni Tomas potpisao produženje ugovora

Foto: Hrvatski taekwondo savez
Foto: Hrvatski taekwondo savez

Toni Tomas je potpisao ugovor s Hrvatskim taekwondo savezom i za naredno razdoblje olimpijskog ciklusa! Naša novinarska ekipa nazočila je potpisivanju.

Predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza, Ante Nobilo, oduševljen je takvim raspletom situacije. Iako je Tomas imao unosnu ponudu iz Njemačke, odlučio je ostati u Hrvatskoj. Izbornika su ocijenili kao kreatora Hrvatske kao velesile u taekwondou, stoga je svoju pomoć pružio i Hrvatski olimpijski odbor.

– Odredili smo da je ovo prioritet. Nema važnije odluke u ovom trenutku u Hrvatskom taekwondo savezu doli zadržati Tonija Tomasa na ovaj poziciji – izjavio je Nobilo.

Svoje zadovoljstvo time što Tomas ostaje na mjestu izbornika ne skriva ni Matea Jelić, osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju:

Mateja Jelić: Bez Tonija ne mogu dalje napredovati

– Otkad sam bila malena, ja sam se zaljubila u taekwondo. Kad sam gledala sestre Zaninović s Tonijem kad su osvajale svijet, meni je dalo nadu i dalo mi je moje snove, koje ja i dan danas imam. Kad sam saznala da Toni ima ponudu drugih zemalja, bilo mi je jako teško čuti da postoji mogućnost da ode, zato što znam da mi je on pružio mogućnost da osvojim to olimpijsko zlato i da bez njega dalje ne mogu napredovati. Jako sam sretna i zahvalna što će ostati tu sa mnom – izjavila je emotivna Matea.

Tomas: U Parizu možemo biti i bolji

Izbornik Tomas izrazio je oduševljenje potpisom ugovora, ali i najavio velike stvari na sljedećim olimpijskim igrama, koje će se održati u Parizu:

– Meni je drago da je Hrvatski savez prepoznao da sam na neki način i ja jedan od pokretača tog trenda, naravno, skupa s Hrvatskim olimpijskim odborom. Teško mi je bilo. Ovo je već peta ponuda koju sam imao, a ova je bila najunosnija i najrealnija. Ja sam u sebi osobno želio ostati u Hrvatskoj i upravo zbog ovih emocija koje su se dešavale svih ovih 20 godina. (…) Ja samo mogu kazati da mene ne zadovoljaju ni najmanje stvari kakve su do sada bile. Želim da se unaprijedi kako moj status tako i status hrvatskog taekwondoa. Osobno za ove naredne tri godine do Pariza stavljamo sebi izazov da budemo bolji nego što smo bili u Tokiju. Kako smo onda vjerovali u ono što se sada desilo, tako vjerujemo i da u Parizu mogu biti još bolji rezultati – rekao je Tomas.