Tomašević priznao da kasni isporuka tramvaja iz Augsburga: ‘Naplaćeni su penali’

Zašto je u Zagreb stigao samo jedan tramvaj zanimalo je gradskog zastupnika Trpimira Golužu.

FOTO: Zagrebancija.com/ZET

Nabava rabljenih augsburških tramvaja opet je bila tema rasprave na 31. sjednici zagrebačke gradske skupštine koje se ovog puta dotaknuo gradski zastupnik Trpimir Goluža.

– Ja ću vas podsjetiti da je Tomašević nabavu tih tramvaja opravdao kao premoštavanje perioda do 2024. godine, odnosno do nabave novih 20 Končarevih tramvaja. Vjerovali ili ne, mi smo sad u 3. mjesecu, a od 11 kupljenih tramvaja u Zagreb je navodno stigao samo jedan – rekao je zastupnik Goluža.

Obrušio se Goluža i na medijsko reklamiranje dolaska tramvaja u Zagreb koje je stajalo, kako navodi, nekoliko desetaka tisuća eura.

– Danas o njima nitko ništa ne govori, spominju se samo kada ispadnu iz tračnica i izazovu prometni kolaps u Zagrebu. Bilo bi lijepo čuti od gradonačelnika gdje je zapelo i hoće li uopće doći ti sjajni tramvaji u Zagreb – zanimalo je Golužu.

A da isporuka iz Augsburga kasni, potvrdio je i sam gradonačelnik.

– Da, kasne tramvaji. Zbog toga su naplaćeni svi maksimalni penali prema Augsburgu, no očekujemo da će doći kroz nekoliko mjeseci. Iako moram reći da mi je posebno zanimljiva kritika oporbe – prvo zašto tramvaji dolaze, a sada zašto ne dolaze. Što god da čovjek napravi, nikad nije dobro – komentirao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Gradonačelnik je zaboravio da tome očito oporba i služi!