TOMAŠEVIĆ O KAŠNJENJU S RADOVIMA NA BRANIMIROVOJ: “Nekoliko je razloga…”

- A što se tiče vodovodnih cijevi, one nisu ugrađene jer nisu ni bile uključene u postojeći projekt - poručio je gradonačelnik.

FOTO: Zagrebancija.com

Dugoočekivani produžetak Branimirove ulice na istoku gradu napokon je pušten u promet. Međutim, ovaj važan cestovni projekt nije prošao bez problema. Kašnjenje projekta pokušao je opravdati čelni čovjek metropole.

– Nekoliko je razloga. Jedan od razloga je izmjena projektnog rješenja koje je bilo potrebno za spoj novoizgrađenog kanala oborinske odvodnje na postojeći kolektor, zatim izvođenje radova na potpornom zidu, kompletna nova semaforska instalacija i izmicanje stupa javne rasvjete u koridoru dalekovoda na križanju Zagrebačke i Branimirove. Slaganje postojećih elektroinstalacija u raskrižju Branimirove i Zagrebačke, a isto tako su bili i nepovoljni vremenski uvjeti. Zbog toga je kasnilo. Međutim kašnjenje nije poskupilo radove – poručio je Tomislav Tomašević i dodao da ukoliko postoji krivnja izvođača radova, naplatit će se penali.

FOTO: Zagrebancija.com

Isto tako, ovaj projekt nije uključivao ugradnju vodovodnih cijevi na koje je nedavno upozorio gradski zastupnik Ivica Lovrić.

– Što se tiče magistralnog cjevovoda, on ne bi služio za opskrbu kućanstava, već za stabilizaciju cijelog sustava. 2021. godine trebalo je početi s radovima, međutim tek 2023. godine riješena je dozvola i svi imovinsko pravni odnosi. Izvođač radova koji je već bio ugovoren od strane ViO-a nije htio više po tim cijenama izvesti radove. To bi značilo da bi se trebala napraviti nova javna nabava od strane ViO-a što bi trajalo između pola godine i godine dana. Toliko bi kasnili radovi na ovoj cesti što nije bilo prihvatljivo, a s obzirom da postoji alternativa, a to je novi magistralni cjevovod koji će se aktvirati na drugoj i trećoj fazi kako bi stabilizirao sustav, a ne radi opskrbe vodom nekih kućanstava koji trenutno nemaju vodu. Zato je odlučeno ovako kako je odlučeno – kazao je gradonačelnik.

Odluka koja očito, nije sjela svima.