Od 15. lipnja nova pilot usluga besplatnog javnog prijevoza “Fulir”

Prijevoz malim električnim vozilima "Fulir“ bit će dostupan od subote, 15. lipnja, omogućujući građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja.

Grad Zagreb pokreće pilot uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni središta grada – priopćili su iz Grada Zagreba.

Prijevoz malim električnim vozilima “Fulir“ bit će dostupan od subote, 15. lipnja, omogućujući građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja.

– Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnivši da je usluga prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna i ostalim građanima i turistima.

Mali električni automobili kapaciteta 5 putnika plus vozač, bit će dostupni od 08:00 do 20:00 sati, vikendom i praznicima sve do kraja listopada. Usluga je besplatna i može se naručiti putem telefona na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426. Vozači će sami odgovarati na pozive i dogovarati lokacije i rute.

Naziv “Fulir” izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma “Tko pjeva zlo ne misli”, a koncept je inspiriran uspješnim modelom „Kavalira“ u Ljubljani. Uslugu prijevoza će pružati Zagrebački električni tramvaj d.o.o.

FOTO I TEKST: Grad Zagreb