Telefonskih govornica je sve manje i manje

Telefonska govornica

Autor: Ana Kranjčić 8/22/2012 8:47

U prošlom stoljeću su telefonske govornice bile veoma popularne, nužne građanima i nalazile su se gotovo na svakom uglu. Međutim, razvojem mobilnih operatera, one polako nestaju. Rijetke su lokacije na kojima su opstale, a na to su nas u nekoliko navrata upozorili i naši građani. Naime, većina telefonskih govornica, koje još postoje, nisu u funkciji stoga smo istražili na koji način se one održavaju te kome se građani mogu obratiti i prijaviti određeni kvar. Iako u malom broju, još uvijek postoje građani koji se ne žele koristiti mobitelima.

Iz Hrvatskog Telekoma dostavljena je informacija kako se, za sve poteškoće u korištenju telefonskih govornica, korisnici mogu u svakom trenutku obratiti Službi za korisnike na besplatan broj 0800 9000 te će poteškoća biti otklonjena u najkraćem mogućem roku.

Nadležni iz HT-a ističu kako se telefonske govornice redovito održavaju, a najviše su u uporabi one govornice koje se nalaze na frekventnim lokacijama, poput trgova, kolodvora i bolnica. Jedan od problema s kojim se, prilikom održavanja govornica, navedena kompanija susreće je vandalizam te se svaka govornica koja biva namjerno uništena više od tri puta stavlja na listu za uklanjanje. Ukoliko se pokaže potreba, govornica se postavlja na alternativnu lokaciju.

Ukoliko i vi imate pitanja za gradske ili druge institucije, svakako se javite u emisiju Zagrebancija na Jabuci TV svaki radni dan u 19.05 sati.