Svjetski kongres iz medicine i prava u Zagrebu

Josipović je u četvrtak postao domaćin na Pantovčaku.

Tekst:: B.A./Sveučilište u Zagrebu 7/23/2010 18:46

Svjetski kongres iz medicine i prava održat će se u Zagrebu od 8. do 12. kolovoza, u organizaciji Pravnog fakulteta i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Svjetske udruge iz medicine i prava. Na kongresu će biti prisutan i predsjednik Ivo Josipović, pod čijim se visokim pokroviteljstvom ovaj događaj i održava.

18. svjetski kongres iz medicine i prava otvorit će Josipović u ponedjeljak, 9. kolovoza u 9 sati u hotelu Westin, a očekuje se da će svečanosti nazočiti najviši predstavnici institucija pokrovitelja te ugledni gosti.

Na kongresu će sudjelovati preko 400 sudionika iz cijeloga svijeta koji će tijekom četiri dana raspravljati o medicini, pravu i etici iz aspekta ljudskih prava Kongres se održava svake dvije godine kako bi svjetski priznati stručnjaci raspravljali o različitim temama vezanim uz područje zaštite ljudskih prava u medicini i pravu. Kongres je prije dvije godine održan u Pekingu, a nakon Zagreba, domaćin ovog međunarodnog skupa 2012. godine bit će Brazil.

U okviru 18. svjetskog kongresa iz medicine i prava, u utorak, 10. kolovoza, u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu bit će proslavljena 30. obljetnica časopisa Journal of Medicine & Law. Istoga dana na Sveučilištu će biti održano natjecanje studenata čijih je 10 radova ušlo u uži krug izbora. Dvadesetak studenata iz zemlje i inozemstva predstavit će svoje radove pred žirijem koji će na kraju natjecanja dodijeliti tri nagrade koje se sastoje od diploma te tjednih i dvotjednih stipendija za pohađanje nekog od seminara koji se održava u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik Sveučilišta u Zagrebu.

Program 18. svjetskog kongresa iz medicine i prava, kao i detaljnije informacije o ovom međunarodnom skupu možete pronaći na internetskoj stranici http://www.2010wcml.com.