Sveta Nedelja: nagrade najboljim sportašima

Najbolji sportaši Svete Nedelje

Autor:: R.I. 1/31/2011 16:45

Uz domaćine, predsjednika Športskog saveza Grada Svete Nedelje, Gorana Rožeka, dopredsjednike, kao i ostale suradnike, svečanom proglašenju najboljih sportaša prisustvovali su i gradonačelnik Drago Prahin, Freddy Friderich Burić, sa dopredsjednicima i članovima vijeća, saborski zastupnik Krunoslav Markovinović, vijećnici Županijske skupštine Zagrebačke županije, te mnogi drugi uvaženi gosti.

Za izuzetan doprinos u razvoju i promicanju športa Grada Svete Nedelje, Športski savez Sveta Nedelja zahvanice je dodijelio Hrvatskom olimpijskom odboru – Uredu za lokalni šport, Marijanu Juriću i Đuri Vojvodiću. Jubilarno prizanje za dugogodišnji kontinuirani rad primili su NK „Top“ iz Kerstinca (50 godina) i Športsko-ribolovna udruga Štuka iz Strmca (20 godina).

Priznanje za životno djelo, te za izuzetan doprinos u razvoju i promicanju športa Grada Svete Nedelje dodijeljena su Josipu  Miholić iz Kerestinca, Zvjezdani  Jordan iz Kerestinca, Zvonku  Samaržija iz Strmca i Antunu  Lepen iz Strmca. Priznanja za najzaslužnijeg športskog djelatnika u 2010.godini pripala su Ivanu  Bokor (NK „Sava“ Strmec), Milanu  Končarević  (NK „Top“ Kerestinec), Velimiru  Brez (NK „Bestovje“ Bestovje), Željku  Širanović  (NK “Novaki“  Novaki), Miroslavu  Ljubej(STK  „Sveta Nedelja – Novaki“), te Zoranu  Žitković ( ŽRK „Sloga“ Sveta Nedelja).

U kategoriji najbolja mlada športašica u 2010.godini do 10 godina starosti nagrada je pripala Sonji Prpić (Kyokushin karate), a najbolji mladi športaš u 2010.godini do 10 godina starosti bio je Patrik Rapp (Kyokushin karate). U kategoriji najbolja mlada športašica u 2010.godini od 10 do 14 godina starosti nagrađena je Ivana Jergović (rukomet), dok je nagrada za najboljeg mladog športaša u 2010.godini od 10 do 14 godina starosti pripala Jure Josipović (atletika). Najbolja mlada športašica u 2010. godini od 14 do 18 godina starosti je Danijela Bolfek (rukomet), a najbolji mladi športaš u 2010.godini od 14 do 18 godina starosti  je Josip Matošević (nogomet).

Najbolja mlada ženska ekipa u 2010. godini do 14 godina starosti  su kadetkinje a Stolnoteniskog kluba Sveta Nedelja-Novaki, a najboljom mladom muškom ekipom u 2010. godini do 14 godina proglašena je Atletska sekcija  ŠUK-a Žabac. Za najbolju mladu mušku ekipu u 2010. godini od 14 do 18 godina starosti proglašeni su juniori NK Save iz Strmca. Najbolja ženska seniorska ekipa u 2010.godini je STK „Sveta Nedelja – Novaki“ (stolni tenis), dok je titula najbolje muška seniorske ekipe u 2010. godini pripala  MRK „Sloga“ (rukomet).

Najuspješnjiji sportaši s područja Grada Svete Nedelje za 2010. godinu su  Jelena Vidović (rukomet) i Željko Raženj  (športski ribolov). Priznanja za ove zavidne uspjehe uručio im je gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Drago Prahin. Uz srdačne čestitke i pohvale,  gradonačelnik im je zaželio još mnogo uspjeha  i željenih postignuća.